Dosli Smo Da Sviramo (DSDS) – Iznad svega bes(CD – 2014)

DSDS omot albuma

 

Download: MP3 (320 kbps)

  • Autor: Dosli smo da sviramo (DSDS)
  • Ime izdanja: Iznad svega bes
  • Format: Digitalni
  • Kataloški broj: BRR#020
  • Snimano: Studio 69
  • Produkcija: Aleksa Jonić

Bend je nastao 2009. u Raški. Od samog starta su pokazali želju da se bave autorskim radom. Bilo je mnogo ideja za naziv benda, ali nije bilo nacina da se svi clanovi usaglase. Kako se festival “Altera Fest” približavao (prvi nastup), rešili su da se pojave bez naziva, popnu na binu i kažu ”Došli smo da sviramo”. 2012 godine bend se seli u Beograd i pocinje snimanje albuma „Iznad Svega Bes“, tadašnju postavu su cinili Aleksa Vujanac – Vokal, Miloš Rosic – Bubanj, Vladimir Dašic – Gitara i vokal i Martin Hojski – Bas. Album je završen 2014.

Na albumu je dosta razlicitih tema jer je prva pesma nastala 2009. a poslednja 2014.god. Ideja da albumom prikažu razlicite emocije i da uz tekstove i muziku prenesu tu emociju publici. Neke emocije nas jacaju, neke nas cine slabima ali naziv albuma govori koja po njima dominira. Mora se napomenuti da su pored benda i producenta albumu doprineli i: Miloš Rosic (jedan od osnivaca, bubanjar), Aleksa Vujanac(Vokal), Aleksandar Bojkovic(Gitara), Jana Nikolic(Vokal), Sara Dragicevic(Vokal), Ivan Petrovic(Producent).

Pored mnogo klubskih svirki bend je svirao i na festivalima “Dan Posle i Zauvek”, “Altera Fest” , “Belgrade Demo Fest”, “DemoMasters”, ”Mediana Balkanrock”, ”Klok Tik Tok, vreme je za rok”, “Šabacki Letnji Festival“, “Music Test“. Gostovali su i u Švajcarskoj na festivalu “Blues @ Lake Moubra”.

Trenutnu postavu benda cine:
Vladimir Dašic – Gitara i vokal,
Martin Hojski – Bas,
Veselin Vukicevic – Bubanj,
Danilo Potkonjak – Klavijature.

Na pitanje kako oni vide svoj album prvenac i sta on predstavlja za njih, dobili smo odgovor frontmena benda Vladimira Dašica: “Predstavlja period emotivnog sazrevanja i stvaranja licnosti, jacanje karaktera, prihvatanje rana i ožiljaka kao nešto što te cini jacim. Zivimo u vremenu koje od nas trazi da budemo mnogo jaki, i u zavisnosti od toga koliko su pojedinci svesni situacije u kojoj se nalazimo, besni. Što se mene licno tice i znam da se mnogi ne bi složili, BES je najjaca motivacija. Bes je ono što te podigne iz blata u kome te je zivot ostavio da istrunes. Neki ljudi nemaju to u sebi, pa kao senke prolaze kroz ova vremena.”
“Svaka nasa pesma predstavlja jedan period ili neki dogadaj, ali kad bih morao sa izdvojim jednu kao autobiografsku to bi bila “Iznad svega bes”, i to ne zato sto je to pesma po kojoj je album dobio naziv, ne, vec zato sto je ona od reci do reci moje ustajanje iz blata”, kaže Vladimir.Comments are closed.