DST (Društvo Skrivenih Talenata) – Stvarnost je u nama (CD,2014)

dst buklet dvostrani naslovna

 

Download: MP3 (320 kbps)

  • Autor: DST (Društvo Skrivenih Talenata)
  • Ime izdanja: Stvarnost je u nama
  • Format: Digitalni
  • Kataloški broj: BRR#019
  • Snimano: Studio Ultrazvuk (Nikšić)
  • Produkcija: Mix engineer – Marko Jovanović @ Underground sound factory

D.S.T. (Društvo Skrivenih Talenata) je bend iz Nikšića koji je nastao pred kraj 1991. godine, za zvaničan početak benda uzima se 1992. godina. Žanr je od starta bio mešavina različitih pravaca ali zbog tekstova punih bunta najviše se identifikuju sa punk rock-om. Bend već sredinom devedesetih nastupa van Crne Gore i jedan je od prvih odatle koji je zasvirao u Bosni i Hercegovini nakon rata. Od najvažnijih festivala bend je učestvovao na EXIT-u (Novi Sad, Srbija), Open Sound Fest (Podgorica, Crna Gora), Beer fest (Beograd, Srbija), tri izdanja Lake Fest (Nikšić, Crna Gora), Nisomnia (Niš, Srbija) i mnogi drugi… Bend je učestvovao na brojnim kompilacijama. Između ostalih i na “Bombardiranje New York-a” izdavačke kuće Slušaj najglasnije. D.S.T je prvi crnogorski bend koji je objavljivao za ovu kuću.

Diskografija:

1995. – Demo album “Prizemlje”
1997. – “Ubijanje idola” (kaseta, Češnjak Records)
1999. – “U taj sudnji čas” (kaseta, Sound Records; CD zajedno sa albumom “Ubijanje idola”)
2005. – “Gubitak kontrole” (CD + best of prethodna dva albuma, Digital Records)
2007. – Pesma “To nije strah”
2013. – Pesma “20 godina” povodom obeležavanja dvadeset godina postojanja
2014. – “Stvarnost je u nama” (Muzička asocijacija Crne Gore)

Trenutnu postavu benda čine:

Srđa Simunović (bubanj)
Boris Lješković (vokal)
Veljko Vučurović (gitara)
Dragan Lučić (bas)

U trenutnoj postavi realizovan je i novi album „Stvarnost je u nama“. Album je sniman 2013. godine u nikšićkom studiju Ultrazvuk, snimatelj Bojan Bojanić. Produkcija je rađena u Beogradu, posredstvom Underground sound factory (producent Marko Jovanović).Autor svih pesama je Srđa Simunović. Tekst za pesmu “Kažnjen da sanjam” uradio je Veljko Vučurović. Pesma “Spuštene zavjese” posvećena je pokojnom Tusti.

“Hvala svima koji su pomogli da ovaj album ugleda svijetlo dana i veliko hvala svim prijateljima i fanovima benda koji svojom podrškom i snagom svoje ljubavi drže nas budnim na frontu za iste vrijednosti” – D.S.T.Comments are closed.