Grupa Kuća – Portreti (CD-2014)

Portreti omot

 

Download: MP3 (320 kbps)

  • Autor: Grupa Kuća
  • Ime izdanja: Portreti
  • Format: Digitalni
  • Kataloški broj: BRR#018
  • Snimano: studio “Cellar Session”
  • Produkcija: Čedomir Ilić i Grupa Kuća

Grupa Kuća postoji od davne 1989. godine, na početku kao Sidney, zatim menja naziv u Reka, da bi konačno 1990. ustoličili naziv “Kuća”.  Grupa za sobom, iz te prve faze, ima izdanje “Ovi su mali crteži pokušaji primitivne magije” u izdanju Niškog “Dom-a” zatim samostalno izdanje “Kuća Uživo” iz 1999. godine sa dočeka Srpske nove godine u centru grada. U to vreme za bubnjevima je bio Milan Mitrović. Pesma “Prah i pepeo” našla se 1994. na kompilaciji “Šta mislite ko smo mi” u izdanju “Time Records-a”. Grupa prestaje sa radom 2002. godine.

Nakon 10 godina 2012/13. godine grupa ponovo kreće sa radom, ovog puta u novoj postavi: Petar Đorđević – bubnjevi, Dragan Zivković – bas i Boban B.Marković – vokal i glas. Grupa 2013. izbacuje samostalno izdanje u vidu EP albuma pod nazivom “Do kraja sveta”.

U 2014. Kuća lansira album “Portreti” u izdanju Balkanrock-recordsa. Album je sniman godinu dana u produkciji Čedomira Ilića. Na ostvarenju gostuje Lazar Petrović kao solo gitarista u pesmama “Ostani tu” i “Dole niz reku”. Grupa je već u studiju gde se radi na novom EP izdanju, koje se može očekivati na proleće.

Dakle “Portreti” zatvorite oči, pojačajte svoje audio uređaje i uživajte u albumu, koji će vas povesti na nostalgično, muzičko putovanje.

 Comments are closed.