Hubris – Red Tilt (EP, 2014)

red-tilt

Download: MP3 (320 kbps)

  • Autor: Hubris
  • Ime izdanja: Red Til
  • Format: Digitalni EP (45MB;  17:07)
  • Kataloški broj: BRR#013
  • Snimano: /
  • Produkcija: Mladen Ivanković

Hubris (/ˈhjuːbrɪs/, u antičkom grčkom ὕβρις) označava preterani ponos ili samouverenost. Međutim ovakvo značenje treba posmatrati isključivo u kontekstu imena i eventualnog upliva u tematiku pesama, i nikako ga ne povezivati sa karakternom osobinom članova.

Bend Hubris svoje postojanje započeo je 2008. godine u Nišu pod imenom Alias. Bend je u to vreme radio u manjoj meri na autorskim pesmama i više pažnje pridavao obradama (Queens of the Stone Age, Faith No More, Guano Apes i drugi). Sa takvim mešanim repertoarom, na kome se redovno nalazila i poneka autorska numera, nastupali su u nekoliko klubova u Nišu. Međutim usled selidbe više članova za Beograd, odnosno Bor, bend pravi pauzu u radu i koncertnoj aktivnosti da bi se 2013. ponovo aktivirao pod novom inkarnacijom nazvanom Hubris. U startu se kreće sa autorskim radom. Pesme su ovog puta, za razliku od Alias perioda, u potpunosti na engleskom jeziku i u nešto tvrđem gitarskom maniru koji možemo opisati kao modern metal. Prvi plod tog rada je upravo ovaj EP koji je bio najavljen singlom “Red Tilt” koji je novinarka Balkanrocka, Dajana Lerić, preporučila u svojoj rubrici “Kratki rezovi”.

Članovi benda:

Nikola Đorđević-vokal, bas

Mladen Ivanković-gitare, kompjuteri

Dalibor Mihajlović-solo gitara

Stefan Aleksić-bubnjevi

Produkciju potpisuje gitarista benda Mladen Ivanković dok je omot EP-ja rađen od strane Martina Ristića iz Korrelo produkcije.Comments are closed.